Obavijest za javnost

Obavijest za javnost

Hrvatskome helsinškom odboru (HHO)  obratili su se zaposlenici Hrvatskoga narodnog kazališta koji se smatraju žrtvama ponašanja i terora Dubravke Vrgoč u Hrvatskome narodnom kazalištu. Dokumentaciju vezanu uz žalbe zaposlenika, dokumente koje smo dobili od žrtava njenog nasilja i mobbinga šaljemo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, gradonačeniku Zagreba Milanu Bandiću, Dorhu i Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

HHO nema namjeru svrstavati se bilo kojoj svjetonazorskoj ili političkoj opciji niti se prikloniti onima koji su za smjenu ravnatelice ili protiv smjene. 

Ono što posebno  iznenađuje u ovom slučaju je činjenica da su za njenu smjenu istaknute osobe iz javnog, kulturnoga života i s lijeve i s desne strane političke scene. 

Političko arbitriranje prepuštamo javnosti, Vladi Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu,. 

Dokumetacija koju smo poslali Vladi i Gradu, poslali smo i DORHU kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova pozivajući ih na istragu navedenih činjenica  priloženih u dokumentaciji. Ukoliko postoje elementi kaznenoga djela,  to je onda njihov posao i u krajnjoj instanci posao  suda. Međutim, previše je zdravstvene  dokumentacije i svjedočanstva, kao i pritužbi pojedinaca i skupina, koji svjedoče o teroru Dubravke Vrgoč nad pojedincima i skupinama u HNK da bi se preko toga moglo olako prijeći. 

Ovaj dokument šaljemo javnosti koji je najviši sud u Hrvatskoj, a od institucija kojima smo uputili dokumentaciju na gornje adrese, očekujemo da obavijeste o počinjenome i HHO i hrvatsku javnost. 

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik