ZBIRNO IZVJEŠĆE 11. KOLA HT PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

ZBIRNO IZVJEŠĆE 11. KOLA HT PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

Zagreb, 22.10.2018.

 

ZBIRNO IZVJEŠĆE 11. KOLA HT PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 11. kola HT prve Hrvatske nogometne lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

 

NK INTER ZAPREŠIĆ – HNK RIJEKA 1:2

Susret 11.kola HT 1.HNL između NK Inter Zaprešića i HNK Rijeke odigrao se 19.10.2018, na stadionu ŠRC Zaprešić, u Zaprešiću, pred oko 630 ljudi, od kojih oko 50 pripadnika Armade (HNK Rijeka).

Susret je obilježen vulgarnim i šovinističkim povicima s tribina, pretežito od strane navijača Inter Zaprešića, dok su pripadnici Armade prvo poluvrijeme ispratili u tišini, bez navijanja. Pripadnici Armada su se aktivirali u drugom poluvremenu te su počeli navijati, no bez ikakvih uvredljivih poruka.

U 9.minuti navijači Intera skandiraju:”Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola, tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”.

Tijekom 15’, 39’ i 72’ navijači Intera skandiraju:”Mi nismo došli zbog rezultata, mi smo se došli samo zajebavat, boli nas kurac kakvo je vrijeme, mi smo vam došli silovati žene”.

U 19.minuti navijači Intera skandiraju:”Ko ne voli žutu boju nek si jebe mater svoju”.

Osim navedenog, susret je popraćen nizom psovki s obje strane tribina.

NAPOMENA: Nakon završetka susreta, za vrijeme dok je novi trener HNK Rijeke, Igor Bišćan, davao intervju za medije, sa tribine na kojoj je bila smještena Armada mogao se čuti niz uvreda usmjerenih prema novom treneru, a između ostalog skandiralo se i:”Ostavka, ostavka”.

 

NK RUDEŠ – NK OSIJEK 1:4

Susret 11.kola HT 1.HNL između NK Rudeša i NK Osijeka odigrao se 20.10.2018, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu pred oko 220 ljudi, od kojih oko 40 pripadnika Kohorte  (NK Osijek).

Susret je protekao u sportskom i korektnom ozračju, bez ikakvih navijačkih incidenata.

 

NK ISTRA 1961 – GNK DINAMO 1:4

Susret 11.kola HT 1.HNL između NK Istre 1961 i GNK Dinama odigrao se 20.10.2018, na stadionu Aldo Drosina u Puli, pred oko 2200 gledatelja, od kojih oko 270 pripadnika Bad Blue Boysa (GNK Dinamo) te oko 210 pripadnika Demona (NK Istra 1961).

U 50.minuti Bad Blue Boysi pale jednu baklju koja je ugašena tribini.

Ostatak susreta prošao je u korektnoj navijačkoj atmosferi.

 

NK LOKOMOTIVA – HNK HAJDUK 2:0

Susret 11.kola HT 1.HNL između NK Lokomotive i HNK Hajduka odigrao se 21.10.2018, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, pred oko 2.400 gledatelja, od kojih oko 300  pripadnika Torcide (HNK Hajduk).

U 13.minuti pripadnici Torcide skandiraju:”Ubij, ubij, ubij purgera”, a potom slijedi, u 43.minuti, šovinističko skandiranje :”Mi Hrvati ne pijemo vina, nego krvi četnika iz Knina”.

Tijekom 60-ih minuta pripadnici Torcide podižu transparent sa natpisom:”Novi izbori, nova stranica, novi ljudi i vizija. Poštenje i transparentnost prije osobnih interesa. NO=ODJEBITE”

NAPOMENA: Na dan utakmice, tijekom podnevnih sati, zabilježeni su i neredi Torcide u centru Karlovca, pri čemu je oštećen inventar dva ugostiteljska lokala. Policija je spriječila daljnje divljanje Torcide, međutim do danas (22.10.2018.) policija se nije oglasila o događanjima u Karlovcu.

 

HRVATSKA TELEKOM PRVA LIGA

 

za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak
Predsjednik