ZBIRNO IZVJEŠĆE 14. KOLA HRVATSKE TELEKOM PRVE LIGE

ZBIRNO IZVJEŠĆE 14. KOLA HRVATSKE TELEKOM PRVE LIGE

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 14. kola Hrvatske Telekom prve lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

GNK DINAMO – HNK RIJEKA 3 : 1
Utakmica Dinamo – Rijeka odigrana je 28. listopada 2017. na stadionu Dinama u Maksimiru u Zagrebu. Utakmici je nazočilo 10.000 gledatelja od čega od 600 do 700 pripadnika Bad Blue Boys -BBB (navijačka skupina GNK Dinamo) i oko 200 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeka).
Već u 1′ Armada skandira „purgerske pičke“, a potom sucima skindiraju „cigani, cigani“. Isto u 30′ i 31′ Armada šovisnističkom porukom vrijeđa prvo suce, a potom i Dinamo skandirajući „cigani, cigani“ do 32′ Armada višestruko skandira „jebem te Dinamo“.
U 33′ BBB pjeva šovinističke pjesme „šugava Rijeko, smrdljivi grade pobit ću pola tvoje Armade“, „šugava Rijeko puna si Srba ne brini Rijeko ima još vrba“. Nadalje BBB skandiraju „riječke pičke“, a u 35′ Armada im odgovara „jebo vas Mamić“ i „purgerske pičke“.
U 41′ BBB skandira „Mamiću cigane“ i ističe transparent s prekriženom glavom Zdravka Mamića.
U 68′ BBB aktiviraju 21 topovski udar i 10-ak baklji od kojih dio bacaju na tartan stazu. Spiker upozorava da će ukoliko ne prestane ova piromanska manifestacija organizatori biti prisiljeni

NK SLAVEN BELUPO – HNK HAJDUK 0 : 0
Utakmica Slaven Belupo – Hajduk odigrana je 29. listopada 2016. na Gradskom stadionu. u Koprivnici pred oko 2.200 gledatelja od čega 600 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka).
Utakmica je protekla u sportskom ozračju, pripadnici Torcide su snažno, ali sportski navijali, a jedini se ispad desio u 68’ kada su zapalili dvije dimne kutije i jednu bengalku. Valja pripomenuti da se nekoliko splitskih navijača, s Hajdukovim obilježjima i šalovima, našlo među publikom na stadionu u Koprivnici, a njihovo navijanje nije izazvalo ni reakcije ni proteste Slavenovih navijača.

NK OSIJEK – NK LOKOMOTIVA 3 : 0
Utakmica Osijek – Lokomotiva odigrana je 28. listopada 2017. na stadionu Gradski vrt u Osijeku pred 3.200 gledatelja, među kojima oko 200 pripadnika navijačke skupine Kohorta (NK Osijek),Susret je protekao u sportskom ozračju i bez navijačkih ispada.

Predsjednik HHO-a

Ivan Zvonimir Čičak