ZBIRNO IZVJEŠĆE 30. KOLA MAX TV PRVE HNL

ZBIRNO IZVJEŠĆE 30. KOLA MAX TV PRVE HNL

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 30. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

HNK RIJEKA NK OSIJEK 2 : 0
Najdraža Rijeko…, orilo se svih 90 minuta na Rujevici u utakmici 30. kola MAXTV Prve HNL koja je odigrana u utorak, 25. travnja u 20.00 sati.Na stadionu Rujevica okupilo se preko 5.000 gledatelja, među kojima su navijanjem prednjačili pripadnici Armade, njih oko 1.000, mada se može reći da je te večeri cijelo gledalište bilo Armada. Iz Osijeka je pristiglo tek dvadesetak pripadnika Kohorte (NK Osijek). Navijalo se glasno i žestoko, ali bez ikakvih ispada. Može se i ovom prilikom uputiti primjedba Armadi koja je posljednjih desetak minuta izvodila i pjevala svoju krajnje vulgarnu i seksističku interpretaciju poznatog hita Rajka Dujmića i Novih fosila „Kako je dobro…“.

NK SLAVEN BELUPO – GNK DINAMO 2 : 1
Utakmica odigrana 25. travnja 2017. u Koprivnici pred oko 1.600 gledatelja od kojih oko 300 pripadnika BBB (navijačka skupina GNK Dinamo). Utakmica je protekla u relativno mirnoj atmosferi uz iznimku 1. i 51. minute kada su BBB skandirali “Mamiću Cigane”, odlazi iz svetinje“, „I kolcem i lancem i bokserom u glavu, za Di-namovu slavu“, te „ Pili smo pelina, pušili smo trave najviše volimo Mamića bez glave“.

HNK HAJDUK – RNK SPLIT 5 : 2
Utakmica 30. kola MAXTV Prve HNL odigrana u srijedu 26. travnja u 29.00 sati na stadionu u Poljudu pred preko 5.500 gledatelja, od kojih čak 3.000 pripadnika Torcide ( navijačka skupina HNK Hajduka).
Susret je pratila uobičajena Torcidina scenogerafija i verbalne poruke i sve tu u drugom poluvremenu, koje je počelo s dvije bengalke zapaljene u 47. i 49. minuti. U razdoblju između 53. i 57. minute skandiraju pjesmu koja se čula u Zagrebu prilikom utakmice Lokomotive i Hajduka “Za dres sveti i za boje u rat ćemo sa svima, sprečiti nas u tom neće zakon ni murja. Uništili Hrvatsku ste i igru nam najdražu, svakom od vas šugavaca, jebat ćemo majku. Na robije svi smo spremni, i pljuvanje jako, za Hrvatsku i za Hajduk idemo u zatvor….”
U 58. minuti odjekuje „HNS pederi, nogomet ste sjebali”, a između 59.-61. minute slijedi bakljada – 20bengalki, te topovski uadr u 61. minuti. Dvije minute kasnije (63.) zapaljene su stolice na južnoj tribini, a dva plamena na razlicitim mjestima trajala su do kraja utakmice. Nakon svega u 84-oj slijedi skandiranje „Žužule Turčine, napuši se kurčine”, a odmah nakon toga „Jebo vas Mamić”, a u 87-oj pale dimnu kutiju. Svoju navijačku „feštu” Torcida u posljednje dvije minute popraća skandiranjem „Hrvatska policija, mito i korupcija”.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak
predsjednik