IZVJEŠĆE S FINALNE UTAKMICE HRVATSKOGA NOGOMETNOG KUPA, svibanj 2015.

IZVJEŠĆE S FINALNE UTAKMICE HRVATSKOGA NOGOMETNOG KUPA, svibanj 2015.

Zagreb, 21. svibnja 2015.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su finalnu utakmicu Hrvatskoga nogometnog kupa, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

 

GNK DINAMO – RNK SPLIT 4 : 2 (0 : 0)

Finalna utakmica Hrvatskoga nogometnog kupa odigrana 20. svibnja 2015. u 20.00 sati na stadionu u Maksimiru.

Oko 12.000 gledatelja okupilo se u Maksimiru na završnoj utakmici Hrvatskoga nogometnog kupa. Među njima je bilo preko 150 navijača splitkog kluba, a na sjeveru se našlo stotinjak pripadnika BBB Fan cluba. Obje su skupine većim dijelom utakmice snažno i korektno bodrile svoje klubove, tako da je ozračje na maksimirskom stadionu bilo dostojno tako značajnog sportskog događaja. Napominjemo da nije  bilo ni jednog pirotehničkog ispada, a zabilježili smo nekoliko verbalnih.

Pripadnici Fan cluba  zadržali su se na tome da Splićanima u više navrata skandiraju „Tovarske pičke“ (1.,23., 45., 59., 86., i 102. minuta), dok su splitski navijači prezentirali nešto širi repertoar, čemu su kumovale i neke sudačke odluke. „Jebem te Dinamo“ skandiraju „crveni“ navijači u 42., 102. i 104. minuti. U 43. minuti čuje se „Lopovi, lopovi“ (sucima) uz „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, što se ponavlja i u 88. minuti. Ogorčeni navijači „Splita“ završne minute utakmice (105. min.) popraćaju skandiranjem sucima „Cigani, Cigani“.

 

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak,
Predsjednik

fotografija: index.hr