Sankcije za Stankovića: Pozivanjem Klasića stvaraju se ustaše od ljudi

Sankcije za Stankovića: Pozivanjem Klasića stvaraju se ustaše od ljudi

Kada ti osloboditeljska hajdučija pod oružjem otme zgradu sa deset stanova u centru Zagreba, u nju naseli nepismenu svjetinu, i onda to još ozakoni zakonom te divljake ne možeš doživjeti kao svoje osloboditelje

“Zašto je važno da Stanković bude sankcioniran? Jer pozivanjem ovakvih egzibicionista poput današnjeg Klasića, nećaka komunističkog čelnika, stvara ustaše od ljudi koji to nikada nisu bili. Radi se o izuzetno opasnoj igri za društvo i javna televizija se u takve stvari ne bi smjela upuštati”, komentirao je potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel na svom Facebook profilu jučerašnji nastup povjesničara Hrvoja Klasić u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića.

Podsjetimo, Klasić je u emisiji iznio niz spornih izjava o Jasenovcu, Bleiburgu, Titu i Tuđmanu. Tako je spomenuo kako u Bleiburgu nisu ubijani Hrvati, nego neprijatelji države, a u kontekstu Jasenovca tvrdi kako danas ne možemo govoriti o nevinim žrtvama. Spomenuo je i kako u često pozivanoj lustraciji prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman ne bi dobro prošao te da Tito nije bio diktator.

“Replika povjesničaru: moja obitelj partizane nikako nije doživjela kao svoje osloboditelje. Kada ti osloboditeljska hajdučija pod oružjem otme zgradu sa deset stanova u centru Zagreba, u nju naseli nepismenu svjetinu, i onda to još ozakoni zakonom, tada te divljake teško možeš doživjeti kao svoje osloboditelje! Jedino kao osloboditelje od prava, imovine i zdravog razuma!”, poručio je Peternel Klasiću.
Autor: Petra Zahran
izvor: direktno.hr
http://direktno.hr/en/2014/direkt/15228/Sankcije-za-Stankovi%C4%87a-Pozivanjem-Klasi%C4%87a-stvaraju-se-usta%C5%A1e-od-ljudi.htm